гранолаУ популярні уяві, гранола — це світ корисних злаків для сніданку! На самому базовому рівні, гранола — просто супер солодка, хрустка вівсянка і якщо оцінити весь ринок крім деяких фірмових марок, ви не зможете знайти в усьому світі несолодку гранолу.

Але, це не завжди так. Первісна гранула д-ра Джексона складалася з трохи більше, ніж борошна яке запікалося в тендітні листи, розбивалося на дрібні шматочки, а потім знову пеклось. Д-р Джексон хотів альтернативи більш звичайним сніданкам того часу, які, як правило, представляли собою комбінацію м’яса, хліба і сиру, а також продуктів обсмажених в жирі і облиті сиропом, маслом або варенням.

Доктор Джексон був реформатором охорони здоров’я, який керував санаторієм в Дансвілле, штат Північна Кароліна, приблизно в 150 км., на схід від Буффало, де він виступав за вегетаріанство і дієту на основі простих продуктів. Його гранола була, ймовірно, не дуже смачна за сьогоднішніми мірками. Але відмова від шинки і тіста з простих зерен часто полегшувало розлад шлунка і змусило багатьох людей відчувати себе краще, з цього приводу Ми самі рекомендуємо купити гранолу наприклад ось на цьому сайті https://www.formyhoney.com.ua/, де вона надається високого якості і без цукру.

Зрештою, д-р Джон Харві Келлогг, ще один реформатор охорони здоров’я, який володів конкуруючим санаторієм в Мічигані, вкрав рецепт доктора Джексона. Коли доктор Джексон подав в суд, доктор Келлог змінив назву своїх зернових продуктів, що привело до створення кукурудзяних пластівців.

Доктор Келлогг хотів зберегти свої злаки без цукру — він був адвентистом сьомого дня і знаменито виступав проти алкоголю, м’яса, цукру, тютюну та сексуальної активності. Але його брат, Уїлл, наполягав на їх підсолоджуванню, і як результат вони розійшлися. І Уїлл мав рацію, такий варіант більше сподобався споживачам.

У той час як солодкі злаки злетіли в популярності протягом наступних десятиліть, гранола залишалася основою в співтоваристві адвентистів сьомого дня, які, як відомо, уникають продуктів з високим вмістом цукру, солі та інших добавок. Вважається, що упакована гранола вперше з’явилася в 1960-х роках, коли один адвентист і промоутер граноли Лейтон Джентрі, продав свій рецепт з вівса, зародків пшениці та насіння кунжуту двом харчовим компаніям. Коли ж гранола перейшла із товариства адвентистів сьомого дня в основне русло, вона стала вже більш насичена цукром.